closing cross window.jpg
 

North London Hospice

LONDON 2010

Working with AHMM on a new day centre hospice in Enfield, North London, BBUK created two courtyard gardens for the use of visitors.  Both are paved with handmade brick pavers to match the material of the building.

 

The southern courtyard has a brick clad, raised pond in its centre, with a higher reflective pool that spills into the lower planted area.  Slate copings, the colour chosen to match the building’s window frames, are set at a height to provide informal seating.  Square beds are planted with blue and white flowering shrubs and perennials.

 

The northern courtyard is more public, connecting the Hospice café with the street.  Groves of large flowering shrubs provide some privacy to the garden and building users without entirely blocking views into or from the building.