closing cross window.jpg

Goldsmith Street

 

Goldsmith Street

NORWICH - COMPLETED 2019

Winner: RIBA Stirling Prize 2019

Winner: RIBA Neave Brown for Housing 2019

Winner: Housing Design Awards 2019

Winner: RIBA National Award 2019

Winner: RIBA East Award 2019

Winner: RIBA East – Sustainability Award 2019

Winner: Housing Design Award (Project) 2016

Working with Mikhail Riches, BBUK were appointed to design all areas of public realm, communal amenity spaces and private rear and front gardens for 105 new homes in Norwich all built to passivhaus standards and 100% for social rent.  

 

Shared spaces between the rears of the terraced housing provide safe spaces for younger children to play, these are planted with trees, shrubs with climbers along boundary fences, they also have benches and picnic tables for resident’s use. A new play area is sited in the northeast corner of the site so it can be used by both new and existing local residents, helping to embed the new development within the existing community.