closing cross window.jpg

Eddington - Lot 1

 

Eddington - Lot 1

CAMBRIDGE 2019

RIBA National Award 2019

RIBA Regional Award 2019

Civic Trust Regional Award

Shortlisted for the Neave Brown Award for Housing 2019

Working with Wilkinson Eyre and Mole Architects BBUK have designed a courtyard garden for this mixed-use scheme, situated north of Cambridge, comprising undergraduate and post graduate housing, a health centre, energy centre and a supermarket.  The garden is separated into a series of spaces of various sizes divided by native hedges; at the heart of the garden is a large communal dining table to encourage community cohesion.

 

More private roof gardens are provided at the upper levels for use by the undergraduates.  A shade garden of ferns, grasses and silver birch trees provides calming views from the health centre.